Ons plaatselijke Dorp

Hoewel het een vredige en rustige plek is, heeft Zahara de la Sierra niet alleen de gewoonlijke moderne gemakken (publieke internet toegang, geldautomaat, kleine supermarkten, apotheek, artsen, banken, restaurants, tapas barretjes en alle basis winkelfaciliteiten) maar ook een variŽteit aan andere bezienswaardigheden om van te genieten, zoals:

- een openbaar zwembad (alleen open in de zomer)

- een recreatieplek bij het water (mogelijkheden voor picknick en zwemmen in het meer)

- een Moors Kasteel uit de 13e eeuw

- een toeristen informatiekantoor

- Natuurpark Informatie Centrum

- een traditionele olijfoliemolen uit de 17e eeuw.

Grazalema Natural Park

We zijn gesitueerd binnen het Sierra de Grazalema Natural Park (een Sierra is een groep van verschillende kleine bergketens). Dit Natural Park strekt zich uit over de provincies van CŠdiz en MŠlaga (535 km2 in totaal, met hoogtes van 250m tot 1654m boven zeeniveau). Het omvat de meest zuidwestelijke bergketen van Europa (de punt van de Cordillera Bťtica) en behoort tot de gebieden met de grootste ecologische betekenis van het zuiden van het schiereiland en is daarmee van groot belang voor Spanje als geheel. Het landschap, waarin verspreid allemaal witte dorpen liggen, varieert van glooiende riviervalleien tot steile afgronden en rotsachtige toppen. De bergen fungeren als een muur die veel van de wolken gevangen houdt, waardoor een microklimaat wordt gecreŽerd met weelderige vegetatie die het omringende Park bedekt en planten herbergt van meer dan 1300 verschillende soorten van voor de ijstijd. Deze overdaad komt hoofdzakelijk door het feit dat gedurende de laatste ijstijd veel planten die het niet hebben gered in het noorden in staat waren te overleven op deze zuidelijke breedtegraad.

Het Natural Park is een UNESCO 'Biosphere Reserve' geworden in 1977 en wordt tevens door de Europese Unie beschouwd als een 'Area of Special Protection for Birds' (speciaal beschermingsgebied voor vogels). In de Sierra leven ook meer dan 117 verschillende soorten vogels, die zowel overwinteren als zomergast zijn.†

Tussen de vast verblijvende soorten zul je grote en kleine roofvogels vinden zoals de Spaanse keizerarend, de steenarend en verschillende andere arenden (zoals havikarend en dwergarend), de acrobatische rode wouw, de kleine torenvalk, buizerd, de sperwer en verder kiekendieven en uilen. Maar de koningen van de grote vogels in dit gebied zijn de monniksgier, de aasgier en vooral de buitre leonado (vale gier) die gezien kan worden terwijl hij over onze boerderij vliegt, waarbij zich in de buurt† ťťn van de grootste kolonies van Europa bevindt.

Andere karakteristieke vogels zijn de wielewaal, de oranje en zwarte hop, verschillende spechten en de prachtig kleurrijke bijeneter.

Onder de vogels die passeren tijdens de trek van Afrika over de Straat van Gibraltar zijn bijvoorbeeld de witte reiger en de flamingo.

 

ACTIVITEITEN

Wij kunnen adviseren over allerlei wandelingen, fietstochten, dagtripjes of andere outdooractiviteiten zodat iedereen aan zijn of haar trekken komt!

Wandelen in the íSierrasí

Het Grazalema Natural Park is een fantastisch gebied voor wandelaars en biedt veel beschreven paden van verschillende moeilijkheidsgraad. Er zijn spectaculaire bergen waar je uren kunt lopen zonder mensen tegen te komen maar wel veel verschillende planten en vogels.

Outdoor activiteiten

Vanwege de speciale ligging, tussen het meer en de bergen, zijn er diverse activiteiten mogelijk: zwemmen in het meer, paardrijden in de 'sierras', zwerven door het Natural Park, vogels observeren, paragliding, op de weg of off-road fietsen, rotsklimmen, met kompas oriŽnteren, op campingexpeditie gaan en nog veel meer...

Uniek is een te vaak gebruikt woord maar dit is een zeer unieke ervaring die ons veel heeft gegeven.

Thomas en Sarah, Leeds, England

We hebben genoten van ons verblijf in jullie Ďkingdomí en van het deel uitmaken van wat jullie bereikt hebben op deze fantastische plek. We zijn jaloers op jullie! Kim heeft fotoís gemaakt en Miguel maakt een film voor ons als herinnering aan onze tijd bij jullie.

Kim, Miguel, Enma en Ray, Leuven, Belgium

Als ik had geweten dat ik hier in een paradijsje terecht zou komen, had ik mijn hele vakantie hier doorgebracht! Bedankt dat jullie zoín fantastische gastheer- en vrouw zijn.

Susannah, Paris

Een rustige bergretraite waar je al je problemen kunt vergeten.

Kathy en Peter, Winchester, England

Absoluut de plek om duende te vinden. Jullie en jullie magische plek hebben me opgeladen voor minstens een jaar, zoveel om van te genieten, zoveel heerlijke momenten om te herinneren.

Sally, London

Het goud van het leven is in het hart van de olijven.

Elisa, Paris

We hebben hier maandenlang zů naar uitgezien en het bleek alles wat we gehoopt hadden en nog beter!

Alan en Mary, England

Huerta Cinco Lunas

Email: info@cincolunas.nl†

Mobiel / WhatsApp: +34 609 123 966

DE OMGEVING - ACTIVITEITEN

Zahara de la Sierra - Grazalema Natural Park